SÅ sulten
Oversikt over mat du kan kjøpe på festivalen
(for english menu, scroll down)
Mat i kafeen
Frokost: Enkel buffet, hvor du kan sette sammen din egen frokost av brød, pålegg, grønnsaker og frokostblanding. Ingenting fancy, men sunt og godt.
Pris: Frokost m/kaffe 50 kr, frokost u/kaffe 35 kr
Kveldsmat: Næringsrik og varmende havregrøt med tilbehør.
Pris: 25 kr
Nattgrill: Når siste konsert på hovedscenen er ferdig, tenner vi griller ute. Her kan du grille medbrakt mat, eller du kan få kjøpt grillmat i kafeen. Grillinga må du uansett stå for selv.
Pris: 50 kr
Hele dagen: Kafeen selger som alltid lapper med tilbehør (25 kr), i tillegg til varm og kald drikke, snacks, pai (25 kr) og is.
Kafeen holder stengt under gudstjenesten (11.00-12.30)
Middagsmeny
Middag selges fra kafeen mellom 16.00 og 18.00 onsdag til lørdag.
Pris: m/kjøtt 90 kr, vegan 80 kr, barn 50 kr
Onsdag
Vi tenner opp store griller kl 16.00-18.00, hvor man kan grille medbrakt mat eller kjøpe seg inn i grillfesten (grillmat og tilbehør) for 60 kr voksen og 40 kr barn. Det vil være både kjøtt og vegetaralternativer.
Torsdag
Gryte med oksekjaker, som kokes i mørk øl i flere timer og smelter i munnen! Serveres med potet og hvitløksmos.
Vegetar: Bønnegryte, med tre ulike bønner, masse ferske grønnsaker og mørkt øl. Dette kokes lenge for å få fram gode smaker og vi har i litt urter på slutten for å gi gryten enda mer smak.
Fredag
Lasagne! Lag med pasta, tomatsaus og ostesaus bakt i ovnen, med gylden smeltet ost på toppen. Salat med spinat, brokkoli, neper og basilikum! Dressing laget på hvit balsamico og rosepepper.
Vegetar: Lasagne, med fersk basilikum, revne gulrøtter og selleri. Salat, med spinat, brokkoli, nepe, og basilikum.
Lørdag
Urte – og hvitløksmarinert lammelår som grilles ute. Serveres med saltkokte nypoteter, aioli, og salat med ruccola, feta, reddiker og mynte, og vannmelon.
Vegetar: Grillede rødbeter og portobellosopp, marinert i urter og olje før grilling. Serveres med kraftsaus og reduksjon av urter, rødvin og løk. Salat med ruccola, feta, reddiker og mynte, og vannmelon.
Mer om middagsmeny på SÅ
I år har SÅ- sulten æren av å invitere på en rundreise i Europa. Vi skal besøke og hente inspirasjon fra; Hellas med sine øyer med sine hvite hus og blå vinduskarmer og langstrakte olivenlunder på fastlandet. Italia med sine bestemødre med sterke overarmer etter å ha rullet ut pasta i flere tiår og deres sterke og enkle mattradisjoner. Tyskland med det multikulturelle sentrum Berlin og med sine gater med hull-i-veggen steder som selger currywürst.
Når festivalen braker løs er også den norske bonden ute på jordene og plukker de beste råvarene vi får tak i løpet av året. Med våre varme dager og kalde netter produserer norske bønder råvarer i verdensklasse og disse fantastiske grønnsakene og fruktene får vi i dagligvarebutikken vår!
Første middagen vi skal servere er en gryte laget på mørkt øl og oksekjaker som kokes i flere timer, slik at du kan droppe gaffelen og spise med skje. Sammen med gryten serveres det en potet- og hvitløksmos.
På fredag kan alle barn (og kanskje voksne?) glede seg, for vi skal ha lasagne til middag! Lag med pasta, tomatsaus og ostesaus bakt i ovnen, med gylden ost på toppen. Sammen med lasagnen serveres det en nydelig salat basert på det beste av det beste den norske bonden kan by på. Spinat, brokkoli, neper og basilikum. Hva er det ikke å glede seg til?
Lørdag skal vi feire det enkle, men fremdeles veldig smaksfulle. Urte- og hvitløksmarinert lammelår som grilles ute, noe som gir lammelåret det lille ekstra. Vi skal også saltkoke nypoteter for å bryte det litt søte i vannmelonsalaten. I salaten er det ruccola, feta, reddiker og mynte blandet sammen med vannmelonen. I tillegg er det en hjemmelaget aioli som bare venter på at du skal dyppe nypotetene i.
Det finnes også et vegansk tilbud, vi har ikke glemt dere, må dere tro!
På torsdag lages det en bønnegryte, med tre ulike bønner, masse ferske grønnsaker og mørkt øl. Dette kokes lenge for å få fram gode smaker og vi har i litt urter på slutten for å gi gryten enda mer smak.
Fredag er det lasagne. Tomatsausen kokes i lengre tid, med fersk basilikum, revne gulrøtter og selleri for å gi sausen fylde og en god tekstur. Sammen med lasagnen, kommer det en salat, med spinat, brokkoli, nepe, og basilikum blader. Sammen med en nydelig dressing laget på hvit balsamico og rosepepper.
Lørdag skal det enke feires litt ekstra. Det grilles rødbeter og portobellosopp, disse marineres i litt urter og olje før grilling. Sammen med rødbetene og soppen serveres det en kraftsaus der vi har kokt kraften selv og laget en reduksjon av urter, rødvin og løk. Dette kokes sammen i lag tid til den smaker akkurat riktig. Vi serverer dette sammen med en vannmelonsalat, med ruccola, reddiker og mynte.