Mat og drikke | food and beverage

SÅ sulten

Oversikt over mat du kan kjøpe på festivalen

(for english menu, scroll down)

Mat i kafeen

Frokost: Enkel buffet, hvor du kan sette sammen din egen frokost av brød, pålegg, grønnsaker  og frokostblanding. Ingenting fancy, men sunt og godt.
Pris: Frokost m/kaffe 50 kr, frokost u/kaffe 35 kr

Kveldsmat: Næringsrik og varmende havregrøt med tilbehør.
Pris: 25 kr

Nattgrill: Når siste konsert på hovedscenen er ferdig, tenner vi griller ute. Her kan du grille medbrakt mat, eller du kan få kjøpt grillmat i kafeen. Grillinga må du uansett stå for selv.
Pris: 50 kr

Hele dagen: Kafeen selger som alltid lapper med tilbehør (25 kr), i tillegg til varm og kald drikke, snacks, pai (25 kr) og is.

Kafeen holder stengt under gudstjenesten (11.00-12.30)

 

Middagsmeny  

Middag selges fra kafeen mellom 16.00 og 18.00 onsdag til lørdag.
Pris: m/kjøtt 90 kr, vegan 80 kr, barn 50 kr

Onsdag

Vi tenner opp store griller kl 16.00-18.00, hvor man kan grille medbrakt mat eller kjøpe seg inn i grillfesten (grillmat og tilbehør) for 60 kr voksen og 40 kr barn.  Det vil være både kjøtt og vegetaralternativer.

Torsdag

Gryte med oksekjaker, som kokes i mørk øl i flere timer og smelter i munnen! Serveres med potet og hvitløksmos.

Vegetar: Bønnegryte, med tre ulike bønner, masse ferske grønnsaker og mørkt øl. Dette kokes lenge for å få fram gode smaker og vi har i litt urter på slutten for å gi gryten enda mer smak.

Fredag

Lasagne! Lag med pasta, tomatsaus og ostesaus bakt i ovnen, med gylden smeltet ost på toppen. Salat med spinat, brokkoli, neper og basilikum! Dressing laget på hvit balsamico og rosepepper.

Vegetar: Lasagne, med fersk basilikum, revne gulrøtter og selleri. Salat, med spinat, brokkoli, nepe, og basilikum.

Lørdag

Urte – og hvitløksmarinert lammelår som grilles ute. Serveres med saltkokte nypoteter, aioli, og salat med ruccola, feta, reddiker og mynte, og vannmelon.

Vegetar:  Grillede rødbeter og portobellosopp, marinert i urter og olje før grilling. Serveres med kraftsaus og reduksjon av urter, rødvin og løk. Salat med ruccola, feta, reddiker og mynte, og vannmelon.

Mer om middagsmeny på SÅ

I år har SÅ- sulten æren av å invitere på en rundreise i Europa. Vi skal besøke og hente inspirasjon fra; Hellas med sine øyer med sine hvite hus og blå vinduskarmer og langstrakte olivenlunder på fastlandet. Italia med sine bestemødre med sterke overarmer etter å ha rullet ut pasta i flere tiår og deres sterke og enkle mattradisjoner. Tyskland med det multikulturelle sentrum Berlin og med sine gater med hull-i-veggen steder som selger currywürst.

Når festivalen braker løs er også den norske bonden ute på jordene og plukker de beste råvarene vi får tak i løpet av året. Med våre varme dager og kalde netter produserer norske bønder råvarer i verdensklasse og disse fantastiske grønnsakene og fruktene får vi i dagligvarebutikken vår!

Første middagen vi skal servere er en gryte laget på mørkt øl og oksekjaker som kokes i flere timer, slik at du kan droppe gaffelen og spise med skje. Sammen med gryten serveres det en potet- og hvitløksmos.

På fredag kan alle barn (og kanskje voksne?) glede seg, for vi skal ha lasagne til middag! Lag med pasta, tomatsaus og ostesaus bakt i ovnen, med gylden ost på toppen. Sammen med lasagnen serveres det en nydelig salat basert på det beste av det beste den norske bonden kan by på. Spinat, brokkoli, neper og basilikum. Hva er det ikke å glede seg til?

Lørdag skal vi feire det enkle, men fremdeles veldig smaksfulle. Urte- og hvitløksmarinert lammelår som grilles ute, noe som gir lammelåret det lille ekstra. Vi skal også saltkoke nypoteter for å bryte det litt søte i vannmelonsalaten. I salaten er det ruccola, feta, reddiker og mynte blandet sammen med vannmelonen. I tillegg er det en hjemmelaget aioli som bare venter på at du skal dyppe nypotetene i.

Det finnes også et vegansk tilbud, vi har ikke glemt dere, må dere tro!
På torsdag lages det en bønnegryte, med tre ulike bønner, masse ferske grønnsaker og mørkt øl. Dette kokes lenge for å få fram gode smaker og vi har i litt urter på slutten for å gi gryten enda mer smak.
Fredag er det lasagne. Tomatsausen kokes i lengre tid, med fersk basilikum, revne gulrøtter og selleri for å gi sausen fylde og en god tekstur. Sammen med lasagnen, kommer det en salat, med spinat, brokkoli, nepe, og basilikum blader. Sammen med en nydelig dressing laget på hvit balsamico og rosepepper.

Lørdag skal det enke feires litt ekstra. Det grilles rødbeter og portobellosopp, disse marineres i litt urter og olje før grilling. Sammen med rødbetene og soppen serveres det en kraftsaus der vi har kokt kraften selv og laget en reduksjon av urter, rødvin og løk. Dette kokes sammen i lag tid til den smaker akkurat riktig. Vi serverer dette sammen med en vannmelonsalat, med ruccola, reddiker og mynte.

 

Velkommen ombord og velkommen til bords!

English:

Food at SÅ

Overview of food for sale at the festival:

Café (all day)

Breakfast: Simple buffet, bread and spread, vegetables and cereals. Nothing fancy, but good and healthy.

Evening food: Nutritious and warm oatmeal with miscellaneous garnish

Night grill: At the close of every days last main stage concert, we light up the barbeque. You can grill your own food or you can buy barbecue items in the café.

All day: The café always sells “lapper” (taste like waffles) with garnishes, as well as hot and cold beverages, snacks, pie and ice cream.

The café is closed during the worship service (11.00-12.30)

Dinner Menu

Dinner is sold at the café between 16:00 and 18:00 Wednesday to Saturday.

Wednesday

We light up the barbeque from 4:00 to 6:00. You can bring your own food or buy into the barbecue party (barbecue food and garnish) 60 kr for adults and 40 kr for children. There will be both meat and vegetarian options.

Thursday

Stew with beef, slow cooked in dark beer. It melts in your mouth! Served with garlic potato mash.

Vegetarian: Bean pot, with three different beans, lots of fresh vegetables and dark beer. Stewed for a long time for flavor, and garnished with herbs for accentuation.

Friday

Lasagna! Made with pasta, tomato sauce and cheese sauce, baked with golden melted cheese on top. Salad with spinach, broccoli, pepper and basil! Dressing made from white balsamic vinegar and rose pepper.

Vegetarian: Lasagna, with fresh basil, crushed carrots and celery. Salad, with spinach, broccoli, turnip, and basil.

Saturday

Herb and garlic marinated lamb grilled outdoors. Served with salted potatoes, aioli, and salad with arugula, feta, radishes, mint leaves, and watermelon.

Vegetarian: Grilled beetroot and portobello mushrooms, marinated in herbs and oil before grilling. Served with sauce and reduction of herbs, red wine and onions. Salad with arugula, feta, radishes and mint, and watermelon.