Hans Erik Schei (Hes)

Hans Erik Schei (Hes) laget mange av plateomslagene og trykksakene, som ble produsert av det kristne kollektivet «Guds Fred» på 70-tallet. Kollektivet laget aktivistiske plakater, pamfletter og musikk (Schei utgjorde siste ledd i den kjente visegruppa Kari Hansa & Gregers Hes). Foruten å «bombe» Oslo med plakater, flyveblader, postkort, «fri-merker» og klistremerker, ble kunsten solgt til inntekt for hjelpearbeidet Guds Fred drev for vanskeligstilte i Oslo.  

I «Frisk luft mot åndelig forurensing» (det litterære tidsskriftet Vinduet nr. 1, 2011) beskriver Lars Mørch Finborud gruppen som en religiøs motsats til radikal venstreside. I sin anmeldelse av boken Jesusvekkelsen (Vårt Land Forlag 2015) kaller Oddbjørn Johannessen i tidsskriftet Humanist dem «hippiebevegelsens kristne fetter». Guds Fred problematiserte overflodssamfunnet og den økende materialismen. 

Hans Erik Schei har gjennom årene illustrert flere bøker. På SÅ 2022 stiller han ut 6 bilder i tusj og akvarell. De er opprinnelig illustrasjoner fra boka «Kongene på haugen» (Øivind Aschjem), som ikke er et vanlig eventyr, men den sanne historien om en gruppe barn som fikk reise til Slottet og fortelle kong Harald om noen mørke hemmeligheter de hadde båret på. For midt iblant oss lever barn som bærer på hemmeligheter om vold, overgrep eller andre krenkelser i hjemmet. 

Please follow and like us:
Facebook
Instagram

Leave a Reply