2020

The Cake is A Lie (DE)

“The Cake is a Lie” er et melodisk hardcoreband fra Tyskland, som har turnert mye i inn- og utland, og endelig står Norge og SÅ-festivalen for tur! Bandnavnet er hentet fra spillet Portal, og er et uttrykk for at den belønningen du tror du skal få, kan være falsk og lureri. Kanskje kan dette hinte om bandets forkjærlighet for mystikk og dypere mening? De siste tre årene har de gitt ut to EPer – “No longer Slaves” og “Beyond the Ocean”, og sistnevnte ble feiret med en releaseturné gjennom Tyskland, Tsjekkia og Ungarn, og 17 konserter i USA og Canada i 2018. De har delt scene med band som The Royal, Canvas, Silent Planet og fler. I August 2019 gav de ut sin første fullengder, “Torn”, som er et konseptalbum som handler om de utfordringene man møter i menneskelige relasjoner. Musikken kan beskrives som emosjonell melodisk hardcore, og bandet sier selv de har en intensjon om å dele sin lidenskap for musikk og mennesker. På konsertene ønsker de å skape et rom der folk kan være seg selv uten fordømmelse. SÅ2020 – publikummet kan glede seg til en konsert med personlig preg, energi og mye trøkk!

English: “The Cake Is A Lie” is a melodic hardcore band from Germany with national and international touring experiences, and finally they´re coming to Norway. During the last three years they released two Ep’s called “No longer slaves” and “Beyond the Ocean”. “Beyond the Ocean” was presented with a ten days tour in November of 2017 through Germany, Czech Republic and Hungary and a 17 shows tour in the USA and Canada in July of 2018. They have shared stages with bands such as The Royal, Canvas, Silent Planet and many more. On the 30th of August of 2019 they released their first full length album “Torn”, which was presented at a release show and then a Release Tour through Serbia and Croatia in September of 2019.“Torn” as a concept album speaks about the inevitable struggles we face in relationships. It is a conversation between two people getting close and then torn. Both are searching for answers and are looking to make amends and find forgiveness for their mistakes, only to find out that they are not enough but still worth the fight and pain in the process.The music can be described as emotional melodic hardcore with the intention of sharing the passion for the music and people. It is more than a concert. It is a lifestyle of creating an environment for people to be themselves without any judgement. „The Cake Is A Lie“ are combining a professional show with a personal note including an innovative light show.

Leave a Reply