2020

Sean Michel (US)

Vandrende rundt på festivalen Freakstock i Tyskland for mange år siden, ble en liten gjeng fra Sub trukket mot en mørk og trang klubbscene som oste av svette, god stemning og fuzzete gitarlyd. Der stod Sean Michel alene med gitaren og hadde publikum i sin hule hånd, og siden den gang har vi ønsket å få han over dammen til SÅ-festivalen. Sjangeren har han definert som “Truth, soul & rock´n roll” og med bostedsadresse i Little Rock Arkansas, renner sørstats-rocken i blodårene hans. Mannen har et budskap som kommer fra dybden av det eksistensielle, og står på den måten i slektskap med artister som Johnny Cash, Blind Willie Johnson, Wovenhand, Glenn Kaiser og vår egen Torgeir Waldemar. Han fikk oppmerksomhet som artist da han stilte opp i American Idol i 2006, hvor han imponerte dommerne med sin versjon av Johnny Cash sin “God´s Gonna Cut You Down”. Senere har han i langt større grad dyrket bluesen, og albumene hans inneholder flere tradisjonelle gamle spirituelle sanger. Som en sentral karakter i de kristne kunst- og musikkfestivalene Cornerstone og Audiofeed, hvor han har spilt i flere år på de største scenene, tror vi han kommer til å skli rett inn i SÅ-fellesskapet og gi en konsertopplevelse som både beveger sjelen og får i gang rockefoten. 

English: Wandering about a festival in Germany many years ago, a small group from Sub was drawn to a low lit and crowded club scene, oozing of sweat, good vibes and fuzzy guitar sound. There, Sean Michel was standing with his guitar, by himself, and with the audience in the palm of his hand. Since then we have wanted to get him across the pond to the SÅ festival. He defines his genre as “Truth, soul & rock´n roll”, and living in Little Rock Arkansas, the southern rock, blues and gospel music flows through his veins. His message comes from a deep existential place, and in that way stands in relation to artists like Johnny Cash, Blind Willie Johnson, Wovenhand, Glenn Kaiser and our own Torgeir Waldemar. He got the attention of the public eye when he staged American Idol in 2006, impressing the judges with his version of Johnny Cash’s “God´s Gonna Cut You Down”. Since then, he has cultivated the blues aspect to a much greater extent, and his albums contain several traditional old spiritual songs. As a central character in the Christian performance and arts festivals Cornerstone and Audiofeed, where he has played for several years on the largest stages, we believe he will fit right into the SÅ community and provide an experience that is both soulful and gets the feet going. 

Leave a Reply