Maria Solheim (NO)

 

Lørdag kl 22.00, Arken 

Maria Solheim er en sanger og låtskriver med lang  fartstid, og har siden hun ga ut sitt første album i 2001 inspirert oss med sine dype tekster og vakre toner. Nå er hun aktuell med sitt nye album Stories of new mornings (2018), som er et varmt album som stryker buen over en skjør livstråd. Hun går melankolien modig  i møte, men gleden og danselåtene får også plass.

Helheten og bredden i uttrykket gjør at Maria  Solheim er en artist som treffer musikkelskere i mange ulike sjangre. Hun fortsetter å bevege seg i de ytre grensene av popsjangeren, og har ofte blitt plassert innenfor Indiepop, ettersom hun gjentatte ganger har utfordret de konvensjonelle retningslinjene for en standard poplåt. På det nye albumet har hun med seg et kruttsterkt lag av musikere, med poet og musiker Trygve Skaug som duettpartner, Mari Kreken fra Darling West og Christer Slaaen som medvirker på vokal på flere spor. Sistnevnte er også med som arrangør og produsent, og sammen har de skapt en plate som beveger seg fra fengende melodier, sarte fiolinpartier og sødmefulle tekster til overraskende latinamerikanske rytmer, fuzzy gitarer og lyden av regn. Vi ser frem til en ettertenksom, livsnær og vakker konsert på SÅ2018!

English: Maria Solheim is a singer and songwriter with a long track record and since her first album release in 2001, has inspired us with her profound texts and beautiful melodies. She is currently noteworthy with her new album “Stories of New Mornings” (2018), which can be described as a warm compilation that consists of a melancholic courage, but also makes room for expressions of joy and danceable numbers.  This wholistic and diversity of expression reflect how Maria Solheim is an artist that is befitting music lovers with interest across various genres. She continues to skirt the outer limits of pop, but has most often been classified as indie pop, since she has repeatedly challenged the conventional guidelines of a standard pop song.

The new album has also reflected a cooperative effort with other known artists, such as poet and musician Trygve Skaug and Mari Kreken from Darling West.  Christer Slaaen has additionally contributed to the albums vocals as well as collaborating as a producer. Together they have created a record that flows from captivating melodies, delicate violin excerpts and rich texts mingled with surprising latin american rhythms and fuzzy guitars. We are looking forward to a reflective, authentic and beautiful concert at SÅ2018!

Leave a Reply