KitFai (NO)

Torsdag kl 20.30, hovedscenen 

Nostalgitrip. KitFai ble startet opp i 2013 da fem venner bestemte seg for å lage musikk på samme måten som den musikken de hadde vokst opp med. Med inspirasjonskilder som Mew, Paramore, Further Seems Forever og Matchbook Romance er det ikke vanskelig å se for seg at KitFai kanskje skulle ønske de slo an i 2004.
Du tenker kanskje det er en dum ting? Tvert imot. Studier viser at den varme, nostalgiske følelsen man får når man mimrer over gode stunder er sterkere og mer positiv enn følelsen man hadde i utgangspunktet. Om du følte at plata du alltid hørte på da du var 17 endret livet ditt, er det bare å høre på KitFai, så kanskje du kan spare noen kroner på både terapi og sentralstimulerende midler. KitFai har tidligere gitt ut EP-en Grip, som mottok gode tilbakemeldinger og ble spilt en del på P3 gjennom Urørt.
Det samme gjelder de to enkeltstående singlene Down og In Every Way. Down ble også brukt i NRK-serien Unge Lovende.
Det er på scenen KitFai trives best. De har fra dag én hatt sitt hovedfokus på live-spilling, og har siden 2013 spilt over store deler av landet. Noen nevneverdige eksempler er Pstereofestivalen, Slottsfjell-festivalen, OverOslo, Skjærvafest, by:Larm og support for Deaf Havana i Oslo. Bandmedlemmene har tidligere spilt i band som Leprous, Shevils, Over the Trees og Psyence Fiction.
KitFai tilbrakte deler av 2017 i studio, og har nå spilt inn sin første fullengder. Debutplata blir å finne i hyllene i løpet av 2018.

English: Nostalgia trip: In 2013 five friends decided to start making music in the same vein as the
music they grew up with. Inspired by bands like Mew, Paramore, Further Seems Forever
and Matchbook Romance it is highly possible that KitFai might wish they had started
playing as early as in 2004.You might think that’s a negative thing? On the contrary. Studies show that the warm,nostalgic sensation you get when reminiscing about happy moments in the past gives you a stronger and more positive emotion than the feelings you had when it actually happened. If the album you listened to at 17 changed your life, all you need to do is listen
to KitFai, and you might save a quid or two on therapy and stimulants. KitFai has released the EP ”Grip”, that received great reviews and was frequently played on the national radio show ”Urørt” on NRK P3. Their singles ”Down” and ”In Every Way”
have also been given plenty of air time, and the former was also used in the NRK TV series ”Unge Lovende”. On stage, KitFai feels at home. Playing live has been their main focus from day one, and they have played all over Norway, including festivals like Pstereo, Slottsfjell, OverOslo, Skjærvafest and by:Larm, as well as supporting Deaf Havana in Oslo. The band members have previously played in bands like Leprous, Shevils, Over the Trees and Psyence Fiction. KitFai spent parts of 2017 in the studio, and their first full length album will hit the shelves this year.

Leave a Reply