Hilma Nikolaisen (NO)

Fredag kl 22.00, hovedscenen 

Hilma Nikolaisen tok Norge med storm da hun slapp sitt debutalbum ”Puzzler” i desember 2016. Albumet ble spellemannsnominert og har siden utgivelsen bergtatt norske anmeldere, imponert internasjonale magasiner som Uncut, Shindig! og The Independent, og spredd seg som ild i tørt gress hos musikkelskere over hele verden. Hilma Nikolaisen er for mange allerede en kjent figur. Så tidlig som sent nittitall frekventerte hun Oslo-klubber som So What! og Elm Street med kultbandene Umbrella og the Loch Ness Mouse. Senere sluttet hun seg til bror Emils Serena-Maneesh, et av norsk musikks mest innflytelsesrike band det siste tiåret. Her var Hilma et bærende element i det musikalske uttrykket, formidlet gjennom konserter over hele verden, og ble et mye omtalt, nesten ikonisk innslag i det visuelle uttrykket. I senere tid har hun også gjort seg bemerket som bassist for Anne Grete Preus.

Nå er det hennes eget materiale som står i fokus, og for tiden jobber hun med nytt album. Årene i Serena-Maneesh har lekket noe inn i uttrykket: En sans for sonisk variasjon, detalj og rikdom i stemning, med mørkt og lyst balansert opp mot hverandre. Men dette er på hennes premisser. Den unike vokalen og styrken i låtene er hennes egen, og uttrykket er overraskende, velutviklet og ambisiøs popmusikk. Med fullt band i ryggen har hun det siste året spilt konserter over hele Norge og spilt på de store festivalscenene.  Nå er vi så heldig å få henne til SÅ-festivalen, og vi kan ikke gjøre annet enn å glede oss noe sinnsykt til konsert med en av landets fremste indieartister!

English: Hilma Nikolaisen took Norway by storm when she released her debut album ”Puzzler” in December 2016. Now she will soon be back with new music.”Puzzler” was the Hilma Nikolaisen´s debut album that was nominated for the Norwegian
Grammy, Spellemannsprisen. Since its debut in December 2016 it has captivated Norwegian critics, impressed writers for international magazines such as Uncut, Shindig! and The Independent, and spread like wildfire among music critics throughout the world. Hilma Nikolaisen is already a familiarity to many. As early as the late nineties she was a
regular at Oslo clubs like So What! and Elm Street with cult bands like Umbrella and The Loch Ness Mouse. Later she joined her brother Emil´s Serena-Maneesh, one of Norwegian music´s most influential bands the last decade. There Hilma was an important bearing element to the musical expression, communicated at shows throughout the world. She became a talking
point and almost iconic part of the visual expression. Recently she has also been noticed as the bass-player for Anne Grete Preus.

Now it is her own material that gets the attention. The years in Serena- Maneesh has leaked something into the expression: a sense of a sonic variation, detail and riches in the mood, with dark and light balancing each other. But this is on her own terms. The unique vocal and strength in the songs is her own, and the expression is surprising, mature and ambitious pop
music. Last year, backed by a band, she played shows all over the country and the big festival stages. The show at Øyafestivalen, will remain as one of the great moments in 2017, and are thrilled that Hilma is ready to get out on the road again soon. At the moment she is writing a new album, and hopefully we will get a little taste of this at SÅ2018.

Leave a Reply