Ava Freddy (NO)

Lørdag kl 19.00, hovedscenen

SÅ2018 er meget fornøyd med å presentere en artist fra egne rekker. Ava Freddy er en artist vi vet vil levere en prima konsert på årets festival. Gjennom mange år som liveartist har hun utviklet et særegent musikalsk uttrykk, basert i singer/songwriter-tradisjonen, med låter på norsk og engelsk. Tekstene hennes formidler stemninger, drømmer og opplevelser, og hun tar deg med i en verden av bilder og forestillinger du både kan nikke gjenkjennende til og forundre deg over. Hun er like gjerne budbringer for tankene til et forgiftet eple, som for et menneske med voksesmerter. Uansett tema og fasong på låtene er det imidlertid den karakteristiske stemmen og de alternative perspektivene som er den røde tråden i Ava Freddys musikk. Første album, “Appily Ever After” – produsert av Ava Freddy – ble utgitt våren 2017 av plateselskapet Pretty Young Thing.  Med seg på scenen på SÅ-festivalen har hun Ketil Kielland Lund på keys, trekkspill og flygelhorn, Espen Fladmoe Wolmer på trommer og Hanna Sannes Aanonsen på bass. Vi gleder oss!

English: We are very happy to announce an artist from Sub Church’s own ranks to this year’s SÅ festival. During her years as a live artist, Ava Freddy has developed a unique sound, based in the singer/songwriter tradition. Her English and Norwegian lyrics convey moods, dreams and experiences and bring you to a world of images and imaginations, recognisable yet wondrous. Her message could be the thoughts of a poisoned apple or the mind of a man with growing pains, but whatever the theme or shape of Ava Freddy’s songs, her characteristic voice and the alternative perspectives are the common thread in her music. Ava Freddy’s first album, “Appily Ever After”, was released in the spring of 2017, produced by herself and released by the label Pretty Young Thing. On stage at the SÅ festival Ava Freddy will be joined by Ketil Kielland Lund on keyboards, accordion and flugelhorn, Espen Fladmoe Wolmer on drums and Hanna Sannes Aanonsen on the bass. We can’t wait!

Leave a Reply