Informasjon vedrørende sykdomsutbrudd

Publisert 01.08.2014

Kjære, festivaldeltager!

De siste 24 timene av SÅ2014 ble litt annerledes enn planlagt, da svært mange opplevde sykdom med oppkast, dårlig mage og feber. Etter hva vi har fått tilbakemelding om er ingen rammet mer alvorlig enn disse sykdomssymptomene. Vi har fra første stund forsøkt og å finne bakgrunnen for sykdomsutbruddet, men ennå ikke funnet grunnen.

Vi har vært i kontakt med Mattilsynet som kommer på en befaring på Nordtangen. Det blir tatt prøver av vannet, men dessverre er det usikkert om vi kommer til å få et endelig svar på hva som er årsaken til sykdomsutbruddet. Det har blitt sagt at Nordtangen har opplevd dette før, men dette er altså en misforståelse og er ikke tilfelle.

Noen av deltakerne er blitt syke iløpet av onsdag. Inkubasjonstiden for matforgiftning er ofte 2-4 timer og man er ofte symptomfri etter noen få dager. Derfor kan vi ikke utelukke at det er omgangssyke som har spredt seg. Omgangssyke er smittsomt så lenge du har symptomer og inntil 48 timer etter du føler deg frisk. Vi oppfordrer derfor alle som er blitt syke til å være ekstra nøye med hygiene for sikkerhets skyld. Les mer om omgangssyke her (Apotek 1).

Frivillige i SÅ2014 fortsetter å gjøre alt vi kan for å komme til nærmere årsaken og vi vil holde dere oppdatert så fort vi hører tilbake fra Mattilsynet.

Fortsatt god bedring til de det måtte gjelde!

Om det er noe vi som arrangører bør vite om, send en epost til post@safest.no